SLO | ENG
Najbolj prodajan izdelek tega tedna

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja


Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.sportychic.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) ter kodeksov za elektronsko in spletno poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www. sportychic.eu (v nadaljevanju »spletna trgovina«), ki jo upravlja podjetje GM OPREMA, Gregor Mlakar s.p. (v nadaljevanju »ponudnik«), pravice in obveznosti ponudnika in uporabnika oz. kupca spletne trgovine (v nadaljevanju »uporabnik« oz. »kupec«) ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Ponudnik:
GM OPREMA, Gregor Mlakar s.p.
Sora 12a,
1215 Medvode
Davčna št.: SI78977355
Matična št.: 3228193000

Dostopnost informacij na spletni strani www.sportychic.eu

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteta ponudnika (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktni podatki za komunikacijo med ponudnikom in kupcem (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
d) dostopnost izdelkov,
e) pogoji, stroški in način dostave,
f) cene izdelkov oz. storitev s točno opredelitvijo ali že vsebujejo davke in stroške dostave,
g) možni načini plačila,
h) časovna veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoji za odstop,
j) možnost vračila izdelka in podatek, koliko to stane kupca,
k) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.


Cene

Vse cene na spletni strani so v evrih in vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.
Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti svojo davčno številko.
Redna cena: je običajno priporočena maloprodajna cena proizvajalca oziroma dobavitelja ali cena, ki jo določi ponudnik
Cena – je znižana redna cena po kateri se prodaja artikel za določen ali nedoločen čas. Cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini www.sportychic.eu  in se lahko razlikujejo od rednih cen.
Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave ter veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.
 
 
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z spodaj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in ga v elektronski obliki prejme na svojo elektronsko pošto. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Ponudba izdelkov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne strani www. sportychic.eu ažurira in spreminja pogosto in hitro. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni ali dobavljivosti napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena oz. status dobavljivosti spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa oz. mu ponudil najboljšo možno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Postopek nakupa

Točna navedba tehničnih korakov, ki vodijo do sklenitve pogodbe:

1. Naročilo sprejeto
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

2. Naročilo potrjeno
Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Blago odpremljeno
Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje. Račun se pošlje s paketom.


Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporočiti (na kontaktni e-naslov info@ sportychic.eu), da odstopa od nakupa. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od nakupa, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od nakupa na naslov GM OPREMA, Gregor Mlakar s.p., Sora 12a, 1215 Medvode.

Prejeto blago se mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni, nepoškodovani in nepolepljeni embalaži skupaj s priloženo dokumentacijo.

Vrnete lahko vse blago, kupljeno pri nas. Izjema je blago, ki ga ni mogoče vrniti zaradi higienskih razlogov (npr. odprti kozmetični in drugi izdelki, ki prihajajo v neposredni stik z kožo; preizkušene zaščitne maske za obraz). Za takšno blago higienske narave, ki se prodaja v zapečateni embalaži, je odstop od pogodbe in vračilo kupnine mogoče uveljavljati samo, če kupec blago vrne v originalni, nepoškodovani in neodpečateni embalaži. Če takšne izdelke prejmemo v poškodovani ali odpečateni embalaži, si pridržujemo pravico zavrniti kupčev zahtevek za odstop od pogodbe in vračilo kupnine.

Pri vračilu artiklov, kjer so bila koriščena sredstva s spletne trgovine www.sportychic.eu računa ali promocijska koda se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ob vračilu ne vrnejo (vrne se vplačan znesek).

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od nakupa. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca. V primeru plačila preko sistema PayPal se plačilo vrši na strankin PayPal račun.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od nakupa se šteje za sporočilo o odstopu od nakupa.

Kadar stranka odda napačno naročilo in naročeno blago vrne v dogovorjenem roku, se povrne kupnina le za vrnjeno blago. V tem primeru se stroški dostave ne povrnejo, saj je razlog za vračilo napaka kupca.

 
Zavrnitev naročila

Spletna trgovina www.sportychic.eu  lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki s katerimi razpolaga, ne more izvesti.


Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

•    Predračun (plačilo po predračunu – nakazilo na bančni račun – TRR). Če se odločite za plačilo po predračunu, boste po elektronski pošti prejeli predračun (ta se  kreira avtomatično). Ko bo ta v celoti poravnan, boste prejeli naročeno blago. Če bo predračun plačan delno, ostane blago do nadaljnega v lasti podjetja GM OPREMA, Gregor Mlakar s.p.
•    PayPal (plačilo preko plačinega sistema PayPal), več na >> PayPal.com
 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika oz. kupca.

Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne strani www. sportychic.eu pri registriranih članih pa še ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko zaščito svojega računalnika.

Avtorske pravice

Spletno mesto je v lasti podjetja GM OPREMA, Gregor Mlakar s.p. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

* jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
* pošiljatelj bo jasno razviden,
* različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne; prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
* jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
* željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik spoštoval.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Uporabnik (kupec) v primeru težav odda pritožbo prek e-poštnega naslova info@ sportychic.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
 
Ponudnik bo v 5 (petih) delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga obveščal o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) izključno krajevno pristojno stvarno pristojno sodišče v Kranju. Ponudnik in uporabnik (kupec), kot udeleženca v elektronskem poslovanju, medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi podjetje GM OPREMA, Gregor Mlakar s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
GM OPREMA, Gregor Mlakar s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.
Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med Trgovcem in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.
Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.


Želimo vam veliko uspešnih nakupov v naši spletni trgovini !


zapri Na spletnih straneh SportyChic.en uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.